"Garantált biztonság folyamatosan"

Mielőtt a szolgáltatás részleteire rátérnénk, először had foglaljam össze az ajánlatunk különlegességeit:

Felelősségbiztosítás

A döntését megkönnyítendő szeretném külön felhívni a figyelmét a rendkívül hasznos szolgáltatói felelősségbiztosításunkra:
A munkavédelmi bírság felső határáig (10MFt-ig) terjedő szakmai felelősségbiztosításunknak köszönhetően, ha netán a mi hibánkból kapnának Önök bírságot vagy köteleznék Önöket kártérítésre, akkor azt a mi biztosítónk fizeti Önök helyett.  Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy ne kerüljünk ilyen szituációba, mert a hírnevünkre nyilvánvalóan gyakorolt végzetes hatáson kívül a biztosító előbb-utóbb felmondaná a szerződést (és az önrész amúgyis minket terhel). Hasonló biztosítása másnak is lehet, de a bírságot csak akkor téríti a biztosító, ha ez egy külön megjegyzésben szerepel, külön engedélyként (tisztán vagyoni károk), ezt mindenképpen érdemes ellenőriznie.

Hatásos oktatások

A munkavédelmi feladatok egy jó része többnyire hibás szemlélettel „teljesül”. Például sok helyen nem azért tartanak oktatást, mert az egy jó eszköz a balesetek csökkentésére, hanem mert kötelező. Így persze gyakran fulladnak unalmas jogszabályismertetésbe, aminek nincs igazi hatása a dolgozók biztonságos munkavégzésére, tehát csak rabolja a munkaidőt.
Emiatt alkottuk meg a „Munkavédelmi horror-képeskönyvet”, ami egy elrettentő hatású képeket tartalmazó gyűjtemény balesetekről, emberi tragédiákról, amelyek vonatkozó részeit egy oktatáson bemutatva a résztvevők komolyan elgondolkodnak azon, hogy a korábban feleslegesnek tartott biztonsági követelmények betartása nélkül ők is hasonló sorsra juthatnak. Ezzel a módszerrel különösen a fizikai dolgozók oktatásánál  érünk el komoly eredményeket.

Online munkavédelmi oktatás

Tudom, hogy a legtöbb cégnél külön tortúra összegyűjteni az összes kollégát egy munka és tűzvédelmi oktatásra, ezért létrehoztunk egy „önkiszolgáló” online oktatási rendszert. Az ügyfeleink ennek használatával korlátlan létszámú kollégát kioktathatnak (leginkább irodai dolgozókat) úgy, hogy mindenki akkor végzi el, amikor épp ráér, és ezzel a módszerrel rögtön el tudják végezni a munkakörnyezetük ergonómiai finomhangolását is.
A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma évekig ezzel az eszközzel oldotta meg a külképviseleti dolgozók munkavédelmi és tűzvédelmi oktatását.

Egyéb extrák

Feladatok nyilvántartása

A munkavédelemmel, tűzvédelemmel és egyéb biztonsággal kapcsolatos feladatok nyilvántartását Google naptárral oldjuk meg, ami a feladatok lejáratkor email-ben értesítést küld nekünk, valamint akár Önnek is. Ennek köszönhetően biztosak lehetnek abban, hogy nem csúszunk ki a határidőkből, de az itt összegyűjtött feladatok alapján egy éves feladattervet is könnyen össze tudunk állítani, ami tartalmazza a kapcsolódó feladatokat is, pl. érintésvédelmi mérés.
Én és kollégáim is állandóan magunkkal hordjuk tableten a vonatkozó jogszabályokat és szabványokat, ennek köszönhetően Önnek és a hatóságoknak rögtön választ tudunk adni a bonyolultabb kérdésekre is.

Mindent egy helyen

Tapasztalataink alapján komoly stresszforrást jelent egy váratlan ellenőrzésen, ha az ügyfél hirtelen nem találja a dokumentációkat, vagy csak nem tudja, mi micsoda. Ezért a legfontosabb anyagokat mi egy felcímkézett iratgyűjtőben tartjuk, hogy abban az összes telephelyvezető egy váratlan ellenőrzésen - feszült idegállapotban is - egy mozdulattal megtaláljon mindent.

Hogy értékeljék az árajánlatokat?

Előre kell bocsájtanom, hogy a munkavédelmi és tűzvédelmi szolgáltatót nagyon nehéz ár alapján kiválasztani, mert a szolgáltatás minősége szinte korlátlanul csökkenthető (legalábbis az első ellenőrzésig), emiatt minden árnál lehet még alacsonyabbat találni, még változatlan ár/érték arány mellett is.
A mi szolgáltatásunk olyan munkáltatóknak való, akiknek nincs saját főállású munka- tűzvédelmi szakemberük, de mégis olyan biztonságot szeretnének, mintha lenne, és már tudják, hogy a profittermelői tevékenységük legnagyobb gátja, amikor azt kell fejben tartani, melyik ellenőrnek mit kell hazudni.

A munkavédelem és tűzvédelem költségeinek egyébként három összetevője van:

 1. A munkavédelmi szakember díja (amiről a jelen ajánlat is szól)
 2. A bírságkockázat rejtett költségei. Ha hibázik a szakember és ezért bírságot kapnak - vagy baleset történik -, annak a költsége a többéves szolgáltatási díjat is meghaladhatja. Ezt ki lehet védeni az ajánlatunk első pontjában bemutatott felelősségbiztosítással, de ha a szakembernek nincs, ennek a kockázatát az árak összehasonlításánál komoly súllyal figyelembe kell venni.
 3. A szükséges egyéb intézkedések, vizsgálatok, eszközbeszerzések, képzések költségei. Egy adott biztonsági szint elérésének több útja is van, és gyakori hiba túlságosan műszaki beállítottságú szakembereknél, hogy a „bolondbiztos” ám költséges megoldásokat favorizálják. Ezzel szemben mi fontos feladatunknak tartjuk, hogy az ügyfeleinknél megkeressük a legköltséghatékonyabb lehetőségeket, és megfelelő szervezési intézkedésekkel, oktatásokkal kiegészítve érjük el a szükséges biztonsági/munkabiztonsági színvonalat.

Igyekszünk egy garantálható színvonalú biztonságot nyújtani és ebből a színvonalból nem szeretnénk engedni, ezért az áraink is ezzel arányosak, viszont nem árulunk zsákbamacskát. Cserébe megkapja azt a nyugalmat, hogy Önöknek garantáltan nem kell félnie a munkavédelmi felügyelőktől, mert ha netán hibáznánk is, a munkavédelmi bírság felső határáig (10MFt-ig) terjedő szolgáltatói felelősségbiztosításunknak köszönhetően a bírságot vagy a kártérítést a biztosítónk fizeti Önök helyett. Ezenkívül az Önökhöz kirendelt kolléga mindig időt tud majd szakítani a kéréseik teljesítésére.

Árak

A mi üzleti filozófiánk az, hogy az ügyfeleinknek nem csak dokumentációkat készítünk, hanem igyekszünk azt elérni, hogy kompletten rendben legyen ez a terület, és a vezetőnek ne kelljen azt fejben tartani, hogy melyik hatóságnak hogyan kell magyarázkodni, ezért "csonka" munka-tűzvédelmi dokumentáció elkészítésére nem tudunk ajánlatot adni. Ennek az az oka, hogyha szükségesnek tartjuk pl. egy egyéni védőeszköz juttatási rend elkészítését, de Ön csak a kockázatértékelést rendeli meg, akkor még mindig nincs minden rendben a cégnél, és még mindig nem várhatják nyugodtan az ellenőrzést. Később, ha emiatt esetleg bírságot kapnak, akkor már mindenki máshogy emlékszik majd, hogy ez miért maradt ki és Ön sem lesz elégedett a többi munkánkkal, mert elköltött egy csomó pénzt, mégis bírságot kapott.

Az összes szükséges munka-tűzvédelmi dokumentáció egyszeri elkészítése és negyedévente bejárás:

 • 1-9 fő közti létszámú cégnek: 50.000 Ft+áfa/negyedév (I. veszélyességi osztályba tartozó cégekre nem vonatkozik)

magasabb létszámnál az ár több tényező mentén változhat, kérem, hívjon fel és adunk egyedi ajánlatot.

Az ajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

A szolgáltatásunk célja, hogy a szerződéskötés után, a tevékenységünk megkezdését követően Önök már nyugodtan várhassák a munkavédelmi felügyelőket, az alábbiakban felsorolt dokumentációk elkészítése és a feladatok elvégzése ezért nem önmagában való cél, hanem ennek az eszköze.

Az ajánlat az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 • Munka és tűzvédelmi oktatások
 • Kockázatértékelés, valamint az egyéb szükséges munka- és tűzvédelmi dokumentációk elkészítése
 • Munkabalesetek kivizsgálása és dokumentálása, nyilvántartások elkészítése
 • Egyéni védőeszköz juttatási szabályzat készítése
 • Részvétel a hivatásos Tűzoltóság/Katasztrófavédelem által tartott tűzvédelmi hatósági ellenőrzésen
 • Megelőzési stratégia, mentési terv készítése
 • Veszélyességi osztályba sorolás készítése
 • A munka- és tűzvédelmi előírások változásának (jogszabályok, szabványok) figyelemmel kísérése és jelzése
 • A cég területén észlelt munka- és tűzvédelmi hiányosságok feltárása a rendszeres bejárásokon, és jelzésük.
 • Orvosi alkalmassági  vizsgálat rendjének szabályozása
 • Tűzvédelmi szabályzat naprakészen tartása
 • Tűzriadó terv naprakészen tartása és gyakoroltatása.

Az ajánlat nem tartalmazza az alábbiakat:

 • Érintésvédelmi, villámvédelmi és erősáramú szabványossági vizsgálatok
 • Emelőgépek, hegesztőberendezések vizsgálatai
 • Zaj, por, vibráció, megvilágítás és egyéb mérések
 • Tűzcsapok, tűzoltó készülékek közép- (5 évente) és teljes (10 évente) karbantartása, valamint használat vagy meghibásodás miatt szükséges javítást és újratöltést.

Hogyan dolgozunk?

A nem veszélyes tevékenységű cégek számára a szaktudásnál sokkal fontosabb a munkavédelmi szakember hozzáállása (veszélyeseknél kb egyforma jelentőségű). Gondolom, Ön szerint is alapkövetelmény az, hogy amit ígérünk vagy vállalunk, azt határidőre teljesítjük, és ha neadjisten egyszer-egyszer ez nem sikerül, akkor időben szólunk és nem utólag magyarázkodunk. (furcsa, hogy ezt le kell írni, de sajnos ez még nem mindenhol magától értetődő.)

Hogyan törekszünk a kiválóságra? Erre had válaszoljak egy idézettel:

„A legtöbb szakmában a legkiválóbb szakértők olyan egyedi dolgokat tesznek meg, amelyek kiemelik őket az átlagból és a teljesítménygörbe csúcsára emeli őket. Ez azonban ritkán valós csillogás, zseniális elme kérdése, amely ezeket az egyszerű embereket a szupersztárok világába röpíti.
Ami valójában oda juttatja őket, az az a képességük, hogy tovább mennek és olyan dolgokat is megtesznek, amelyet az átlag nemigen, és mindez azt is jelenti, hogy a legfelső 20%-ba tartozni sokkal inkább verejték, mint inspiráció kérdése."

Megrendeléshez kérem, írjon a pkling@munkavedelem.biz-re, vagy hívjon a 06-30-9655-426 számon.