Így állapodjon meg a munkavédelmi szakemberrel!

Megoldások a munkavédelmi szaktevékenységekre

A korábban bemutatott munkavédelmi feladatok nagy része csak munkavédelmi végzettséggel látható el. Nézzük, hogy érdemes ezek ellátására szerződnie!

Munkavédelem „A la carte”

Legegyszerűbb, ám legkevésbé jó megoldás, amikor a cégvezető megtudja, hogy pl.  el kell készíttetnie az egyéni védőeszközök juttatási rendjét, erre gyorsan megrendeli. Ekkor ez éppen megfelelő lesz, csak az a probléma, hogy ezen kívül biztosan vannak még még más gondok is, és Önt kevéssé vigasztalja, hogy amit megrendelt, azért ugyan nem bírságolják meg, csak a többiért, amive nem foglalkoztak.
Ha Ön orvoshoz fordul, nagyon furcsán érezné magát, ha vizsgálat nélkül kapna kezelést. Egy alapos orvos először megvizsgálja Önt és az összes betegségére ajánl gyógymódot, mert nem egy konkrét betegséget akar megszüntetni, hanem az egészségét akarja helyreállítani.
A legtöbb vállalkozónak nem az a fontos, hogy különböző szabályzatokat birtokoljon, hanem hogy minden rendben legyen a cégénél.

A munkavédelmi problémák egyszeri rendbetétele

A minimum, amit az előzőek miatt  jó szívvel javasolni tudok, az, hogy egy részletekbe menő átvizsgálás után egyszer tetesse rendbe az összes munkavédelmi feladatát. A munkavédelmi szakembertől ne egyes részproblémák megoldását várja el, hanem készíttessensen el mindent, aminek a szükségességét a szakember alát tudja támasztani, mert ezért lehet igazából felelősséget vállalni..
Én ezt is csak  a néhány fős kis vállalkozásoknak ajánlom, mert a pár éven múla félő, hogy szépen minden leépül, és ott tart, ahol most volt. Még ha a munkavédelmi szakember háromévente jelentkezik is az új kockázatértékelés miatt, akkor is egy költözés vagy pillanatnyi anyagi nehézségek miatt könnyen megszakad a kapcsolat.

Miért jobb  egy munkavédelmi szakember rendszeres  látogatásához?

Kis- és közepes vállalkozásoknál ezt tartom a legjobb megoldásnak. A létszámtól és veszélyességi osztálytól függően  érdemes beállítani a látogatás rendszerességét, szerintem max. 20–30 fős létszámig elég a negyedéves gyakoriság (kivéve az I. veszélyességi osztályú cégeket),  bár ilyenkor a napi feladatok elvégzésére kell egy belső ember.
Lehet, hogy túlzásnak tűnik egy beállt tevékenységű, néhány fős vállalkozás vezetőjének,  a negyedéves  rendszeresség, de higgye el, nem felesleges. Egyrészt időnként aktualizálni kell a dokumentációkat, három évente vagy soron kívül el kell készíteni a kockázatértékelést, ismételni az oktatásokat, oktatni az új dolgozókat, rendszeresen körüjárni, minden rendben van-e, valamint negyedévente el kell végezni a tűzoltó készülékek üzembentartói ellenőrzését stb.

Ez a legjobb módja annak, hogy hosszú távon rendben menjenek a dolgok.ha Ön is azért igyekszik rendben tudni az összes vonatkozó jogszabályt, , hogy a biztos háttér lehetővé tegye, hogy nyugodtan haladhasson a céljai felé, akkor ez az Önnek való megoldás.
Ráadásul egy ilyen folyamatos kapcsolat lehetővé teszi, hogy a munkavédelmi szakember tartósan elelősséget tudjon vállalni azért, hogy Önnél mindig rendben legyen a munkavédelem.

A munkavédelmi szakember kiválasztásának legfontosabb szempontjai

Az előbbiekben megmutattam azokat a szempontokat, amelyek alapján el tudja dönteni, kell-e Önnek munkavédelmi szakembert alkalmaznia vagy sem.
Ha a válasza igen.  akkor nézzük meg, hogyan válasszon munkavédelmi szakembert. . Hosszú távon sok pénz és idő múlik  a jó választáson, ehhez szeretnék támpontokat adni.
Mielőtt ezt megtenném, egy eléggé elterjedt félreértést kell tisztáznunk. A munkavédelmet és a munkaügyet az utóbbi években általában ugyanaz a hatóság ellenőrizte de ettől eltekintve ez két teljesen különböző terület. Egyszerűbben fogalmazva: a munkaügyi szakemberek inkább jogászok, a munkavédelmisek pedig inkább mérnökök, ami azt jelenti, hogy a munkaügyi szakemberek nem értenek a munkavédelemhez, és fordítva. Nagyon kevés szolgáltató van, amelyik mindkét területen aktív, de náluk sem ugyanaz a személy foglalkozik mindkét területte.

Munkavédelmis+tűzvédelmis = Egyet fizet, kettőt kap!

Egy felmérésünk szerint a munkavédelmi szakemberek 82%-a tűzvédelemmel is foglalkozik. A kiválasztás egyik nyilvánvaló szempontja ezért az, hogy avállalkozó rendelkezzen legalább középfokú tűzvédelmi végzettséggel, ugyanis a sok cégnél (melyek A, B vagy  C tűzveszélyességi osztályba tartoznak) kötelező a tűzvédelmi megbízott is.
Persze nem szentírás, hogy ugyanaz a személy lássa el a két feladatot, de ha két ember jár oda, a vállalási árukban kétszer jelenik meg az útiköltség, és a megbízó kétszer annyi idejét veszik igénybe.

Ismeri a technológiát?

Javaslom, azt is nézze meg, hogy milyen szakmai alapképzettsége és tapasztalata van a szakembernek. Szerintem kerülje el azt a munkavédelmi szakembert, akinek emiatt nem nagyon van fogalma a cégnél jellemző munkák veszélyeiről . Korábban  a munkavédelmi  technikus képzésre a jelentkezés feltétele a műszaki alapvégzettség volt, de ennek formálisan megfelelt pl. egy targoncavezető vizsgát letett óvónő is (ma márelég az érettségi a jelentlezéshez.). Ha az Ön cége komplexebb ipari jellegű munkákat  végez, mérnöki vagy technikusi alapvégzettséget várjon el, mert ha még a gépet sem ismeri fel a szakember, a veszélyeut plane nehezen fogja feltárni.. Ugyanígy egy kórházban is hiába munkavédelmis valaki az egészségügy mélyebb ismerete  vagy ilyen irányú tapaszatalat nélkül.. Olyan szakember nem létezik,  aki egyformán otthon van az összes iparágrae vonatkozó előírásokban, és ezeket kiválóan alkalmazza is..

Állítólagos „jó kapcsolat” a munkavédelmi felügyelővel

Lehet, hogy ennek valaha volt alapja. de azóta megváltoztak a körülmények. Több büntetőügyenek köszönhetően a részrehajlás, korrupció  visszaszorult a felügyelők közt is. ráadásul három-négyévente mindenki új területet kap, így nem érdemes erre alapozni.

A munkavédelmis felelősségvállalása

Az előbb már beszéltünk arról, hogy a „jóban vagyok a felügyelővel” nem garancia semmire. Olyan szolgáltató nincs, aki nemcsak hogy nem hibázott még, és biztosan nem is fog, ezért gondolja végig, mi van akkor, ha a munkavédelmi szakember hibája bírságot eredményez?
Ha meg is ígéri, hogy akkor majd átvállalja, Ön nem tudja ellenőrizni, hogy van-e egyáltatlán fedezete az ígéretnek egy komolyabb bírság esetén,  esetleg  majd a kocsiját, vagy a házát fogja eladni ezért? Aki egyáltalán semmilyen anyagi felelősséget nem vállal, annál igazából nem is tudja, mennyibe kerül Önnek a munkavédelem. Lehet, hogy csak a kifizetett díjba, de lehet, hogy ezen felül még plusz hárommillió forint bírságba.
Nem sokkal megnyugtatóbb, ha a munkavédelmisnek van egy szakmai felelősségbiztosítása, ami legalább 5–10 millió forintig fedezi a károkat?

Ne csak az árat nézze, olcsó húsnak…

Ha csak az ár alapján választ munkavédelmi és tűzvédelmi szakembert , rosszul járhat, , mert a szolgáltatás minősége szinte korlátlanul csökkenthető. Az első alaposabb ellenőrzésnél el fog válni a  búza az ocsútól. Nem kell nagy tehetség sablonból összedobni pár szabályzatot “itt úgyis minden rendben van” felkiáltással, így minden árnál lehet még alacsonyabbat találni, és ezzel a legkönnyebb versenyezni (az Ön kárára).

A munkavédelmi szolgáltatás tipikusan az úgynevezett “bizalmi javak” közé tartozik, a minősége még az igénybe vétele után sem állapítható meg. mert a normál működés közben nem látszanak a problémák, cask az ellenőrzésnél vagy balesetnél derül ki minden.. A bizalmi javaknál - a szakirodalom szerint - gyakorlatilag csak két általánosan alkalmazható minőségbiztosítási eszköz van: a felelősségre vonhatóság (pl. felelősségbiztosítás), valamint a jó hírnév ellenőrzése (ez ugyanis igencsak hasonló a szüzességhez, aki egyszer elvesztette, nagyon nehezen és drágán tudja visszaállítani). Aki egy ilyen hosszú távú bizalmi kapcsolatnál csak az ár alapján választ, ugyanolyan hibát vét, mint aki aszerint keres házastársat, hogy ki elégszik meg legkisebb konyhapénzzel.

A szakember hozzáállása

Magyarországon ez a szempont sajnos még „extra” kategória. Sok országban
a vállalkozónak az “alapfelszereltségéhez” tartozik, de itthon még nem, a szolgáltatóknál meg pláne nem. Alapkövetelmény lenne az, hogy amit az ember vállal, azt határidőre teljesítse, de ha ne adj isten egyszer-egyszer ez nem sikerül, akkor időben szóljon, és ne utólag magyarázkodjon. Ez sok esetben még a szaktudásnál is fontosabb.

Jó kezekben van a munkavédelem az Ön vállalkozásánál?

hamarosan...